fb_pixel
Naslovnica Žensko zdravlje

Žensko zdravlje

Kandida: koji su simptomi i kako se liječi?

Kandida je gljivična upala izazvana gljivicom Candidom Albicans, dok su tek rijetke upale izazvane Candidom Glabratom i Candidom Tropicalis. Upravo kandida najčešći je oblik vaginitisa. Osim u genitalnom području, kandidu je moguće pronaći i u usnoj šupljini i rektumu.

Multipla skleroza: uzroci, simptomi i liječenje

Multipla skleroza smatra se autoimunom i neurodegenerativnom bolešću i češća je kod žena nego muškaraca.

Masaža: koji su idealni uvjeti, a kada ju izbjegavati?

Masaža je zapravo kombinacija brojnih tehnika i bazirana je na pritiskanju, istezanju ili lupkanju mišića različitih intenziteta. Ujedno je masaža jedna od najpoznatijih metoda opuštanja, ali se često koristi i u svrhu liječenja bolesti i ozljeda.

Išijas: što ga uzrokuje i kako se liječi?

Išijas je bol koja se proteže od donjeg dijela leđa, pa se do nožnih prstiju, odnosno duž cijele noge. Uzrokovan je priklještenjem živca, no uglavnom se uspješno liječi terapijama u nekoliko tjedana.

Akupunktura – što se može liječiti akupunkturom?

Akupunktura je vrsta tradicionalne medicine (kineska, indijska, tibetanske), no danas i brojni liječnici diljem svijeta koriste akupunkturu kao sastavni dio liječenja uz konvencionalne metode i lijekove.

Psorijaza: što ju uzrokuje i kako se liječi?

Psorijaza je kronično kožno oboljenje i manifestira se kroz crvenilo kože i lokalna zadebljanja koja dovode do ljuskanja kože.

Umnjaci: Sve što trebate znati

Umnjaci, bez obzira na svoje tako raskošno ime koje su dobili jer rastu upravo u mudrim i umnim godinama, mnogo češće nam zadaju glavobolje no što ih povezujemo s mudrošću. 

Strije: kako izbjeći pojavu strija?

Strije su oštećenja vezivnog tkiva koja se na koži pojavljuju uslijed pucanja kože. Njihovo uklanjanje gotovo je nemoguće, stoga pokušajte pravilno preventivom smanjiti rizik od njihove pojave.

Izdvojeni sadržaj

Razvoj bebe

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj