fb_pixel

Zubi u trudoći

Svaka bi trudnica trebala na početku trudnoće posjetiti stomatologa koji će je uvesti u pravila održavanja oralne higijene.

Folna kiselina: važan vitamin u trudnoći

Folna kiselina je vitamin topiv u vodi, jedan od 8 oblika vitamina B poznatiji kao vitamin B9.

Vježbe za trudnice: zašto je vježbanje važno?

Kao što je to slučaj i izvan trudnoće, vježbanje bitno doprinosi zdravlju organizma i zato ne bi smjelo biti iznimka ni u trudnoći. 

Tumačenje snova u trudnoći

Snovi su još jedna od čari trudnoće. Bilo bi to u redu da trudnice sanjaju svoju bebicu, uređenje sobe i slične stvari, no najčešće su snovi u trudnoći potpuno ludi i nestvarni i teško je uopće dokučiti zašto sanjate takve stvari.

Seks u trudnoći: kada ga izbjegavati?

Seks u trudnoći često je tabu tema, a osim toga, ponekad trudnica ili partner imaju strah da bi seks mogao nauditi bebi, pa svjesno ili nesvjesno prorjeđuju ili potpuno izbjegavaju odnose, što svakako nije dobro za vašu intimu. Ako nemate nikakvih tegoba i komplikacija u trudnoći nema razloga za apstinencijom.

Kegelove vježbe: kako pravilno izvoditi vježbe

Kegelove vježbe su vježbe za mišiće vagine i osim ženama nakon poroda, preporučuju se svim ženama neovisno o dobi jer su odlične za prevenciju inkontinencije u starosti, ali i doprinose užitku prilikom spolnih odnosa jer poboljšavaju prokrvljenost ciljanog područja. 

Postporođajna depresija: kako ju prepoznati i liječiti?

Postporođajna depresija pogađa oko desetak posto novopečenih majki i još uvijek je tema o kojoj se najčešće šuti, iako tim majkama treba dodatno razumijevanje i potpora. 

Vježbe za trudnice: Kada i kako vježbati?

Fizička aktivnost u trudnoći poželjna je, no vrste i intenzitet vježbi svakako treba prilagoditi sebi, stupnju trudnoće, ali i prethodnom iskustvu u vježbanju i tome u koliko ste dobroj formi.

Izdvojeni sadržaj

Razvoj bebe

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj