fb_pixel
Naslovnica Trudnoća i roditeljstvo Razvoj bebe po mjesecima

Razvoj bebe po mjesecima

Beba spavalica: Prvi tjedan razvoja novorođenčeta

S bebinim dolaskom i roditelji se prebacuju u još intenzivnije praćenje rasta i razvoja nego što je to bilo s povremenim ultrazvučnim pregledima u trudnoći.

Drugi tjedan razvoja bebe i uživanje u masiranju trbuščića

Bebin drugi tjedan života svakako će biti lakši od prošlog tjedna. Svi članovi obitelji su se polako priviknuli na novi život, a beba je sve budnija. U ovom tjednu kada obratite pažnju moći ćete primijetiti veliku promjenu u urođenim refleksima.

Treći tjedan razvoja: Beba sve više reagira na okolinu

U trećem tjednu vaša bebica je sve živahnija i dok leži na leđima čak ćete moći primijetiti kako pokušava uzdići glavicu. Možda joj to uspije već do kraja tjedna, a možda o narednim tjednima. Valja imati na umu da je svaka beba drugačije i uglavnom uspoređivanje s drugim bebama mamama donosi isključivo novi stres, a sada ga i ovako imate dovoljno, zar ne?

Četvrti tjedan: Bebi postaju premaleni novorođenački outfiti

Razvoj bebe u četvrtom tjednu i dalje se nastavlja. Sada već možete primijetiti i da bebi postaju maleni novorođenački outfiti jer je sada već napredovanje s kilažom osjetno.

Drugi mjesec razvoja bebe: Počinje samostalno podizanje glavice

Razvoj bebe u drugom mjesecu se nastavlja. U ovom mjesecu, ovisi o bebi hoće li se to dogoditi koji tjedan prije ili kasnije, beba će početi samostalno držati glavicu i ona će većinu vremena biti vrlo stabilna.

Treći mjesec razvoja bebe: Uživanje na trbuščiću

Beba je ušla u treći mjesec i vrtoglavi rast i razvoj se nastavlja. Beba se proteže u visinu, ali i nastavlja dobivati na kilaži iz mjeseca u mjesec. Kako je sve svjesnija ljudi i predmeta iz okoline i komunikacija s okolinom je sve izraženija.

Četvrti mjesec razvoja bebe: Sve češće ćete uživati u bebinom osmijehu

Vaša beba iz dana u dan je sve veća i sve više se smije i neverbalno komunicira s vama. Većinu vremena bebine ručice će joj biti u ustima, a kada to nije slučaj u ustima će vjerojatno biti igračke ili neki drugi predmeti koje pronađe u svojoj okolini.

Peti mjesec razvoja bebe: Početak bebine verbalne komunikacije

Peti mjesec donosi vam osjetne promjene u bebinom napretku. Komunikacija osmijesima, plačem, mrštenjem i samoglasnicima se nastavlja. No sada beba počinje i sastavljati neke samo njoj razumljive riječi, čime za roditelje ovo postaje još zabavniji period.

Izdvojeni sadržaj

Razvoj bebe

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj