Fritule

Fritule

Mnogi fritule vežu za hladnije vrijeme i štandove na Adventu, no ovu jednostavnu poslasticu možete sami napraviti kod kuće vrlo brzo i vrlo jednostavno.

Fritule Fritule Mnogi fritule vežu za hladnije vrijeme i štandove na Adventu, no ovu jednostavnu poslasticu možete sami napraviti kod kuće vrlo brzo i vrlo jednostavno. Kolači P0DT0H20M0S P0DT0H20M0S domaće

Sastojci

200 ml
tekućeg jogurta
200 g
glatkog brašna
1
jaje
2
male žlice šećera
1
vanilin šećer
prašak za pecivo
sol

Vrijeme pripreme

20 min

Složenost

Priprema

1.
U zdjeli pomiješajte jaje, jogurt i šećer te zatim polagano dodajte brašno i prašak za pecivo. Ukoliko dobijete rijetku smjesu, dodajte još brašna. Ostavite na sobnoj temperaturi da tijesto malo odmori.
2.
U loncu ugrijte ulje. Pazite da količina ulja bude dovoljna da fritule mogu plutati na vrhu. Fritule ne smiju dodirivati dno lonca. Ulje ne smije biti prevruće. Preporučuje se pržiti na umjerenoj vatri.
3.
Koristeći dvije žlice smjesu dodavajte u ulje (drugom žlicom si pomozite da smjesu odvojite s prve žlice).
4.
Kada fritule dobiju boju (porumene) okrenite ih na drugu stranu (iako se ako je dodano dovoljno praška za pecivo ove fritule same okreću u ulju).
5.
Kada fritule izvadite iz ulja, odložite ih na tanjur (ili zdjelu) na koji ste prethodno stavili nekoliko papirnatih ručnika kako bi se upilo ulje s fritula.
6.
Na kraju fritule posipajte šećerom u prahu i poslužite same ili uz čokoladni ili voćni preljev.
Misliš da znaš sve o fritulama?

Odigraj brzi kviz znanja, odgovori točno na sva pitanja i možda baš tebe čeka nagrada!

Zaigraj kviz znanja!

Kakva su tvoja iskustva s pripremom ovog recepta? Reci nam u komentarima!