Naslovnica Novosti Vodič kroz odabir pr(a)ve opreme za bebe

Vodič kroz odabir pr(a)ve opreme za bebe

Odabir opreme za bebe i djecu nije lagan posao. U širokom spektru proizvoda moramo pronaći one koji su idealni i za nas i za bebu, koji odgovaraju našem životnom stilu, koji se uklapaju u kućni budžet i koji su nam praktični. Situacija u kojoj ne možemo obilaziti trgovine pred nas je stavila još jedan izazov pa evo male pomoći.

Iako će svi budući roditelji pomisliti kako su kolica i autosjedalica osnovna oprema, prije toga postoji još jedna stanica – sigurnost i udobnost buduće mame. Sve više trudnica radi, kreće se te prakticira svoje radne navike sve do zadnjeg tromjesečja. Zbog toga je BeSafe osmislio sigurnosni pojas za trudnice za automobil koji sprječava urezivanje pojasa i pritiskanje trudničkog trbuha čime se osigurava dodatna udobnost, ali prije svega sigurnost bebe i mame već od 2. mjeseca trudnoće.

Kad smo kod udobnosti, svakako je važno spomenuti odjeću za trudnice. Dok neke majke žele nositi trudničke krojeve, većina trudnica ipak želi što duže nositi komade koje već ima u svom ormaru. Zato je danski Carriwell dizajnirao donje rublje i dodatke koji to i omogućavaju. Primjerice, ako želite nositi svoje traperice, a ne možete ih zakopčati, tu su proširivači remena. A ako su vam tajice postale najdraži odjevni predmet, Carriwell je odličan izbor jer nema šavove i prilagođava se svakom obliku tijela.

Kada ste prošli prvu stanicu, onda slijedi ona druga – odabir osnovne opreme za bebu, ali imajte na umu, opremu birate i za sebe. Na što treba obratiti pažnju prilikom odabira kolica? Evo nekoliko savjeta:

  • glatkoća vožnje – lakoća upravljanja i guranja
  • kotači – razmislite hoćete li koristiti kolica u urbanim sredinama ili na teže pristupačnim terenima
  • materijali – obratite pažnju na kvalitetu, lakoću održavanja i eventualnu zamjenu ako ćete ih koristiti za sljedeće dijete
  • težina – ovisi o tome živite li u zgradi bez lifta ili u kući, imate li automobil ili ne, putujete li često birajte lakša ili teža kolica
  • mogućnosti – položaji, nagibi, veličina košare za stvari, mogućnost za dvoje djece i slično
  • sklapanje – sa sjedećim dijelom ili odvojeno, koliko su velika ili mala kad se sklope
  • jamstvo ili garancija – trajanje i što pokriva
  • dostupni dodaci – kod nekih proizvoda se svi dodaci kupuju odvojeno dok kod nekih ne

Glavna dilema roditelja je kakav putni sistem odabrati – 2u1 ili 3u1. Objasnimo ponajprije termine; 2u1 termin odnosi se na kolica koja u paketu sadrže košaru za novorođenče i sportski tj. sjedeći dio. S druge strane, 3u1 koncept uključuje uz navedeno i autosjedalicu za novorođenče poznatiju i kao „jaje“ koja se može postaviti na kolica. Iako je 3u1 koncept zgodan roditeljima jer na jednom mjestu kupe sve – naš savjet je svakako da prije kupnje pogledate rezultate testova autosjedalice (ADAC, Plus Test i dr.), udobnost i praktičnost autosjedalice. Na najnaj.eu trenutno vrijedi odlična ponuda: iCandy 2u1 kolica i BeSafe iZi Go Modular X1 autosjedalica.

Mnogi roditelji uključuju i nosiljku kao dio glavne opreme za dijete – što nije za čuditi jer ona omogućava povezivanje roditelja i bebe dok u isto vrijeme roditelji imaju slobodne ruke zbog čega mogu obavljati svoje svakodnevne aktivnosti, posvetiti se starijoj djeci ili jednostavno pomoću nosiljke mogu uživati u aktivnostima u kojima su i prije bebe uživali poput planinarenja ili ispijanja kave s prijateljima. Vodeći svjetski brandovi nosiljki Ergobaby i Baby Tula su trenutno sniženi i do 25%!

U tijeku su Dani beba, djece i trudnica – jedan od najpoznatijih sajmova te vrste u regiji. Ove godine u online izdanju, a web shop www.najnaj.eu pripremio je vrhunske proizvode po vrhunskim cijenama sa sniženjima do čak 50% koja traju do 24.12.2020.