Naslovnica Novosti Puna šaka zdravlja za cijelu obitelj

Puna šaka zdravlja za cijelu obitelj

Ponekad nam se čini da, koliko god se zdravo hranili, nam nedostaje energije, snage, potrebitih nutrijenata, točnije da nam je organizam u neravnoteži.

Organizam u disbalansu podložniji je izazovima kao što su oslabljeni imunitet, neuravnotežena prehrana, nakupljeni toksini, neredovita i nutritivno slabija prehrana te stres. Sve spomenuto dio je naše svakodnevice, a posljedice podjednako osjete svi članovi obitelji. Uz pomoć supernamirnica iz prirode, lako je ne samo vratiti organizam u ravnotežu, nego ga dodatno i osnažiti te potaknuti na samoregeneraciju.

Nutricionisti često ističu zelenu (super) hranu kao kompletnu radi mnogobrojnih nutritivnih vrijednosti, a bitno je istaknuti da su namirnice podrijetlom s podneblja u  kojem živimo, odnosno namirnice s domaćim prefiksom,  bioiskoristivije. Jedna od davnina poznata zelena povrtnica koju danas nazivaju i zelenom supernamirnicom je mlada zelena pšenica (Triticum aestivum). Ona je biljka  s dugom tradicijom visokokvalitetne i djelotvorne hrane za koju danas pouzdano znamo da je cjelovit prirodni izvor vitamina, minerala, enzima, aminokiselina, klorofila, a predstavlja I snažno detoksikacijsko sredstvo te je izvor antioksidansa.

Tamnozeleno lišće pšenice, prije nego se razvije u zrno i transformira u stabljiku zlatnih klasova, iznimno je bogatog nutritivnog sastava. Upravo stoga se bere u tom ključnom trenutku njenog razvoja, kad je u vrhuncu i obiluje vitaminima, mineralima, enzimima, aminokiselinama te klorofilom radi čega se koristi kao funkcionalna supernamirnica te su je još 70-ih godina u SAD-u počeli dehidrirati za funkcionalni pripravak u prahu, kapsulama i tabletama.

Popularnost mlade zelene pšenice raste, a evo i zašto?

Samo 3 g dehidriranog praha mlade zelene pšenice (ujedno I preporučena dnevna doza) ekvivalentan je 500 g organski uzgojenog voća i povrća. Ona sadrži:

  • 5 puta više željeza nego špinat
  • 3 puta više beta–karotena nego mrkva
  • 5 puta više vitamina C nego naranča
  • 6 puta više vitamina K nego špinat
  • 2 puta više folne kiseline nego špinat
  • 3 puta više vitamina E nego bademi
  • 5 puta više kalcija nego mlijeko

Samo jedna na dan čini razliku

Kad govorimo o mladoj zelenoj pšenici, prednost treba dati onoj iz kontroliranog uzgoja, s naglaskom na lokalno podrijetlo. Stoga je Liquid Sun mlada zelena pšenica prva preporuka. Uzgojena je po načelima organske poljoprivrede na čistom tlu gorske Hrvatske, koje je iznimno bogatog mineralnog sastava što ju dodatno osnažuje jer ima mogućnost apsorpcije maksimalnog broja minerala iz tla u kome raste. Dodatan naglasak u preradi je na obradi po metodologiji sirove hrane, odnosno polaganoj dehidraciji na temperaturi do 40 C kako bi se očuvale sve njene vrijednosti, najbliže onima u svježem stanju. List mlade pšenice reže se i ubire ručno u fazi kada je biljka na vrhuncu vegetativnog razvoja i snage, što je dodatna prednost Liquid Sun-a u odnosu na slične pripravke.

Dostupna je u prahu, kapsulama ili u krem medu u ljekarnama, biljnim ljekarnama, bio&bio, Douglas-u, Veroniki, Mrkvici I putem web shopa.

Liquid Sun je nosioc prestižnih internacionalnih certifikata: organski, vegan, gluten free i HALAL sustava vrijednosti.

Liquid SunPuna šaka zdravlja za cijelu obitelju!