Naslovnica Lifestyle Njega lica: koraci koji se ne preskaču ukoliko želite njegovanu kožu

Njega lica: koraci koji se ne preskaču ukoliko želite njegovanu kožu

Glavni uzrok problema s tenom najčešće se krije u pogrešnoj njezi i/ili nedovoljno temeljitom čišćenju lica. Vrlo je važno, kao i sa brojnim drugim problemima, osluškivati svoju kožu i mijenjati rutine koje joj ne odgovaraju. Osim disciplinirane brige izvana nemojte zanemariti ni brigu iznutra. Koža će vam vrlo brzo pokazati zahvalnost nakon što izbacite sve ono loše iz svoje prehrane, počnete unositi više svježeg voća i povrća i piti dovoljno vode kako biste kožu hidratizirali i iznutra.

Koji su to koraci koje ne treba preskakati u njezi kože?

Čišćenje lica

Ovaj korak treba biti početak i kraj vašeg dana, jutarnje čišćenje uklanja višak seruma, ostatak proizvoda nakupljen u porama i eventualne nečistoće koje su se tijekom noći ulovile na vašu kožu. Više o načinu čišćenja i pravilnom odabiru odgovarajućih proizvoda pročitaj ovdje!

Piling lica

Piling može donijeti neopisivo puno benefita vašoj koži, no nepravilno korištenje može joj i poprilično naštetiti. Bez obzira odlučili se na mehanički, enzimski ili kemijski piling uvijek se strogo pridržavajte načina korištenja koje preporučuje proizvođač, ali i pažljivo birajte koji tip proizvoda najviše odgovara vašem tipu kože. Prečesto korištenje pilinga također može imati kontraefekt.

Maska za lice

Učestalost i vrsta maski koje koristiti mijenja se sa godišnjim dobima i ovisno o vašem tipu kože. Tijekom vrućih ljetnih mjeseci koži uglavnom nedostaje kvalitetna hidratizacija, pa će joj najviše odgovarati upravo i takve maske. Dodatni plus svakako može biti ako maske istovremeno sadrže i neke umirujuće sastojke koji će pomoći koži da ostane blistava i nakon izlaganja suncu. Zimi će većini tipova kože više odgovarati masnije maske koje će ju kvalitetno nahraniti i eventualno zaliječiti oštećenja uzrokovana dugotrajnijoj izloženosti vjetru, snijegu i niskim temperaturama.

Tonik za lice

Ovo je možda najpodcjenjeniji proizvod za lice. Iako se često uspoređuje sa tekućinama za čišćenje lica, upravo suprotno, glavna zadaća tonika je vratiti pH ravnotežu vašoj koži nakon čišćenja kako bi bila umirena i što bolje prihvatila daljnju njegu. Kako biste što manje zagadili prirodu i istovremeno uštedjeli na količini potrošenog proizvoda tonik nanosite rukama umjesto vaticom ili blazinicom koje će upiti najveći dio proizvoda.

Serum za lice

Korak nakon tonika stavljanje je seruma na lice. Još jedan korak koji se često preskače. Ovaj korak nije nužan, no ako primjećujete da vašoj koži nešto nedostaje tada svakako u vašu dnevnu rutinu dodajte serum prije kreme za lice. Također je važno pratiti uputu proizvođača jer se neki serumi nanose na mokru kožu, dok je za druge poželjno da je koža suha.

Krema za okoloočno područje

Većina žena u nedostatku vremena okoloočno područje njeguje istom kremom kao i ostatak lica. To naravno nije pogrešno, no postavlja se pitanje koja je razlika između kreme za okoloočno područje i kreme za ostatak lica. Glavna razlika krije se u dodatnim njegujućim sastojcima koji sprječavaju isušivanje kože tako gdje je najtanja, upravo u području oko očiju.

Krema za lice

Kreme za lice vjerojatno su proizvod koji je najteže odabrati jer im na policama ima nebrojeno mnogo, pa nije dovoljno čak ni znati kakav točno tip kože imate, već često žene tek metodom pokušaja i pogrešaka dolaze do idealne kreme za njihovu kožu. Razlika noćnih i dnevnih krema uglavnom je ta što su noćne masnije i često sadrže fotosenzitivne sastojke koji propadaju kod dnevnog korištenja i izloženosti suncu. Ako vašoj koži to odgovara, sasvim je u redu koristi istu kremu i za dnevnu i noćnu njegu. Kako je koža vrata i dekoltea tanja i osjetljivija nego na ostatku tijela na njima koristite sve proizvode kao na licu. Poznato je da upravo vrat prvi odaje godine, a to želimo spriječiti, zar ne?

Osvoji vrijedne nagrade!

Svaki mjesec Mamin kutak za tebe priprema brojna iznenađenja i poklone! Želiš znati kada imamo darivanje? Unesi svoje podatke i obavijestit ćemo te čim prije!