Naslovnica Lifestyle 10 razloga zašto su dvogodišnjaci zakon (čak i kad se čine nemogući)!

10 razloga zašto su dvogodišnjaci zakon (čak i kad se čine nemogući)!

Majke dvogodišnjaka prolaze kroz buran period, dijete sve više otkriva svoj karakter i ova izazovna godina često ih dovodi do ludila. Kako bismo vas oraspoložili, donosimo vam 10 razloga zašto su dvogodišnjaci zakon, čak i kad to mamama na prvu ne izgleda tako!

  1. Vaša djeca će vas obožavati i u vašem najgorem izdanju. Nije im bitno je li kosa raščupana, jeste li oprali zube i hodate li po kući u flekavoj i poderanoj majici. Oni vas naprosto obožavaju od 0-24 i ne postoji ništa što bi to primijenilo!
  2. Iz dana u dan mališani nas podsjećaju kako je život lijep kada otpustiš brige i uživaš u sitnicama! Skoči i ti koji put u lokvicu, glumi s djecom potpunog luđaka i tek tada ćeš shvatiti koliko se ograničavamo u vlastitoj sreći! 
  3. Djeca bude ono djetinje u nama. U vrtlogu svakodnevnih obaveza često zaboravljamo na neke divne rituale u kojima smo prije uživali. Klinci će nas na njih redovito podsjećati!
  4. Ako si slučajno kroz život zaboravila, dijete će te podsjetiti kako se može uživati i u najjednostavnijim stvarima, zagrljaju, pričanju viceva, čitanju priča i blesiranju.
  5. Odraslima često pod pritiskom svakodnevnih briga mašta padne u drugi plan. I ona tako s godinama čučanja negdje duboko polako zakržlja. No kada stignu djeca upravo oni će vas naučiti probuditi maštu! 
  6. Iako se život sa dvogodišnjacima čini težak, sjeti se samo koliko je bilo teže kada je bebica bila mala, nije znala komunicirati što želi i reći kada ju nešto boli!
  7. Mališani su preslatko iskreni. Divno je vidjeti koliko se svi rađamo neiskvareni i koliko svi trebamo težiti da upravo takvi i ostanemo kako bismo bili bolji uzori našoj djeci!
  8. Vi ste njihov čitav svijet! Često to zaboravljate, ali svom djetetu vi ste sve, u vama ima sigurnost i podršku i vama vjeruje bez zadrške. 
  9. Još uvijek spavaju preko dana. Barem se nadamo da je i kod vas tako! Taj dragocjen sat ili dva preko dana mnogim roditeljima spašava život. Kada se to promijeni i vaš tempo će se bitno ubrzati.
  10. Klinci vrlo često i nesvjesno “provale” stvarno dobre fore. Smiješni su i još važnije, kada nikome drugome nisu, njima su smiješne i vaše lude fore. Uživajte u tome!