fb_pixel
Naslovnica Dijete za mršavljenje

Dijete za mršavljenje

Dijeta bez ugljikohidrata

Dijeta bez ugljikohidrata omogućuje brz gubitak kilograma zbog nedostatka unosa ugljikohidrata u organizam zbog čega tijelo troši naslage glikogena i masti te samim time dolazi do gubitka masnog tkiva. Trajanje dijete je 24 dana a možete izgubiti do 20kg!

Dvopek dijeta

Dvopek dijeta još se naziva i citrus dijeta, zbog naranče koja je neizostavna narmirnica u ovoj dijeti. Uzmite u obzir da je ovo kratkoročan plan prehrane čiji je cilj brzi gubitak kilograma. Dijeta se provodi kroz 15 dana, a moguć gubitak tjelesne težine iznosi od 7 pa čak do 15 kilograma. Dvopek dijeta je vrlo restriktivna kada je u pitanju plan prehrane i količina namirnica koja se konzumira.

LCHF dijeta

LCHF dijeta (low carb, high fat) je način prehrane koji podrazumijeva smanjeni unos ugljikohidrata te povećan unos masnoća. Prehrana se temelji na proteinima i prirodnim masnoćama. Ovu dijetu je vrlo jednostavno za provoditi jer nema potrebe za vaganjem namirnica i brojanjem kalorija. Također nema ograničenja u količini hrane.

Jogurt dijeta

Jogurt dijeta pomoći će vam da u 7 dana izgubite i do 4 kilograma. Jogurt kao glavna namirnica ove dijete bogat je magnezijem, kalcijem i kalijem. Također pomaže boljoj probavi, jačanju imuniteta i snižavanju kolesterola. Tijekom trajanja ove dijete preporučuje se piti barem 2 litre tekućine dnevno. Također potrebno je svaki dan vježbati 30 minuta. Zabranjena je konzumacija slatkog.

Proteinska dijeta

Proteinska dijeta temelji se na namirnicama koje su vrlo bogate proteinima, a s druge strane sadrže jako malo ugljikohidrata. Dijeta se provodi kroz 3 faze. Zadnja (četvrta) faza je zapravo održavanje tjelesne mase.

Žučna dijeta

Žučna dijeta namijenjena je osobama koje boluju od upale žučnog mjehura i žučnog kamenca.

Izdvojeni sadržaj

Popularni recepti

Izdvojeni sadržaj

Izdvojeni sadržaj